Geschiedenis Z.V.V. Zwaag

Geschiedenis Z.V.V. Zwaag

Programma

Zwaag 1
Zwaag 1
Zwaag 1
Zwaag 1


Uitslagen

Zwaag 1
Zwaag 1
Zwaag 1
Zwaag 1

0
0

Geschiedenis

Geschiedenis van Z.V.V. ZWAAG/Hoogland Kozijnen

In 1987 is Z.V.V. ZWAAG ontstaan uit de zaalvoetbalafdelingen van SV Westfriezen en Het Grauwe Paard. Vanaf dat jaar gingen deze twee clubs verder onder één naam. In 2012 werd het 25-jarig bestaan gevierd met een jubileumwedstrijd en –feest, wat een mooie gelegenheid was om terug te blikken op de successen in het verleden.

In de periode van 1993 tot 2005 kende Z.V.V. ZWAAG een sterke groei en telde de vereniging vele jeugd-, senioren- en damesteams. Er werd veel tijd en energie gestoken in de trainingen en het opleiden van de spelers. Mede daardoor werden verscheidene selectieteams meerdere malen kampioen en promoveerde het Heren 1 in enkele seizoenen tijd van de 2e klasse naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2002/2003 werd ook winst in de districtsbeker aan het rijtje prijzen toegevoegd, wat een van de hoogtepunten van de clubgeschiedenis vormde. De stap naar de eerste divisie is net niet gelukt, mede omdat bij Z.V.V. ZWAAG opgeleide talenten werden weggeplukt door ’t Hoornsche Veerhuys dat in de Eredivisie speelde. Na nog 2 seizoenen verliet een groot aantal spelers echter de club en in de jaren die volgden kende ZVV Zwaag een sportieve terugval en nam ook het ledenaantal af.

Sinds 2011 is de weg omhoog weer gevonden en bloeit ZVV Zwaag opnieuw. Oude en nieuwe gezichten voegden zich in dat jaar bij seniorenselectie en het resultaat mag er zijn. Heren 1 promoveerde 2 seizoenen achter elkaar en komt na een derde promotie op rij net misgelopen te zijn, in het seizoen 2014/2015 wederom uit in de Hoofdklasse. De jeugdafdeling is in ere hersteld en de jongste spelers van de club voetballen inmiddels ook weer vol plezier in de zaal. Aan hen de eer om in de toekomst nog meer geschiedenis te schrijven voor het inmiddels tot ZVV Zwaag/Hoogland Kozijnen omgedoopte ZVV Zwaag


Sponsors

Hoofdsponsor

Jeugd hoofdsponsor

Goudenbal sponsors

Zilverenbal sponsors

Teamsponsors